Vinkælder med historisk vingesus

Omgivelserne på Dallund Slot er fortryllende – selv under jorden, hvor vinkælderen spreder sig på lidt over 100 m2. Med indgang fra østfløjen træder du ind i en atmosfærefyldt slotskælder med hvidkalkede vægge, rustikke lerklinker på gulvet og mere end 2000 håndplukkede vine på reolerne.
 
På én gang rummer Dallund Slots vinkælder historiens vingesus samtidig med, at den opfylder alle de forhold, der er nødvendige for at kunne opbevare vin optimalt. Vinkælderen er anlagt i 2021-22 og er indrettet med moderne køle- og fugtighedsanlæg. Med langborde i massivt egetræ er der plads til 20 siddende gæster.

 

Dallund Slot – Slottets omgivelser 7

Eksklusive vine i
historiske rammer

Alsidigt og eksklusivt vinkort

Vinkælderen på Dallund Slot spænder bredt. På vinkortet blander trendy naturvine sig med populære kvalitetsvine og majestætiske vine fra nogle af de ypperste vinhuse i Frankrig og Italien. Med mere end 2000 flasker på vinreolerne, kan Dallund Slot tilbyde noget for enhver smag. Priserne starter fra 400 kr. pr. flaske.

Sortimentet er primært europæisk og dækker både konventionelle, økologiske og biodynamisk fremstillede vine.

Forskellen på konventionel, økologisk og biodynamisk vin

Konventionel vin
For almindelige vine, der hverken er økologiske eller biodynamiske, er der forskellige muligheder for at sikre sig mod trusler i marken, i kælderen og senere i flasken. De typisk anvendte midler er kunstgødning og pesticider.

Økologisk vin
Økologisk vin handler i høj grad om marken, jorden, planterne og det miljø, hvor vinstokkene vokser. Her er det ikke tilladt at anvende kunstgødning eller brug af pesticider. Til gengæld må man gerne anvende svovl og midler til at bekæmpe skimmelsvamp.

Biodynamisk vin
Biodynamisk vin skal overholde de samme regler i vinmarken som økologien, altså ingen brug af kunstgødning eller pesticider. Biodynamikken bygger på en holistisk filosofi, der betragter dyr, jordbund, afgrøder og månens faser m.m. som et samlet system.

Husets vine

Med et valg af vores økologiske slotsvin “husets”, får du en all-round vin, der matcher de fleste retter;

Hvidvin – 2021 Terre des Roques Blanc – en vin, der fremstår klar og gul og med noter af blomster, citrus, hvid fersken og mandel.

Rødvin – 2019 Clos Des Roques – AOP Minervois – en rødvin med en klar rød farve og med en charmerende duft af solbær, jordbær og hindbær, og som har en fyldig eftersmag.

Rosevin – 2021 Terre des Roques Rose – i bedste languedoc stil med en klar lyserød farve, fornemmer man lyserøde frugter, grenadine, lakrids og violer.

Bobler – Cremant d’Alsace Brut – Domaine Olivier Stintzi – en lys gul og boblende livlighed, der giver en frisk duft af tørrede frugter og ristet brød.

”Vores kongstanke på Dallund Slot er at bryde med de traditionelle måder at holde møder og konferencer på. Når du skifter de vante kontorrammer ud med et slot omgivet af smuk natur, bliver der højere til himlen. Vinkælderen er en levende del af denne mission, hvor alle sanser kommer i spil”.

Bjørn Bahnsen, ejer af Dallund Slot

Lad jer inspirere

Kontakt os for sparring eller et uforpligtende tilbud.

+45 44 12 38 43 eller sanne@dallundcastle.dk

Designed by fingerspitz*