Bæredygtighed

Det er vigtigt for vores og kommende generationer, at bæredygtighed er et fast element i alt, hvad vi foretager os.

Derfor indgår bæredygtighed også i vedtægterne for Dallund Slot, hvor vi forpligter os til en lang række tiltag, såsom fuld åbenhed omkring nuværende og kommende initiativer både i forhold til drift, medarbejdere og kunder.

Se Dallund Slots interessentpolitik her

B Corp certificering

Dallund Slot har igangsat en ambitiøs proces med henblik på at blive B Corp certificeret per 1. januar 2023. Den indledende vurdering er gennemgået, og de point, der kræves for at blive certificeret, er allerede opnået.

For yderligere information om B Corp – se link;  https://www.bcorporation.net/en-us/certification/

CO2-neutral

Det er centralt for Dallund Slot, at den samlede drift er CO2-neutral. Den CO2-forurening, som slottet udleder, modsvares af en tilsvarende CO2-opsamling – i første omgang via vores egen skov og på sigt, hvis nødvendigt, via tilkøb af CO2 -kvoter.

Vi udarbejder løbende CO2-regnskab, som er frit tilgængeligt, og som kan tilgås via et link længere nede på denne side.

Kunder, der ønsker det, kan købe CO2-kvoter, der opvejer den forurening, som skyldes transport til og fra slottet.

Vi har to Clever ladestationer, der kan benyttes af slottets gæster.

Vi køber så vidt muligt ind lokalt (Fyn og Ø’erne). Vi laver alt mad fra bunden, og økologi er essentielt for vores køkken. I 2022 har vi modtaget “Det Økologiske Spisemærkes” sølvmærke.

Vi er stolte af, at vores indsats på Dallund Slot blandt andet har medført at Dallund Slot er blevet optaget i møde- og konferenceindustriens verdensomspændende organisation IACC, og at vi med vores høje standarder for bæredygtige møder og konferencer har fået guld-status.

 

Dallund Slot – Slottets omgivelser 7

CO₂ Regnskab

Nedenstående link giver adgang til Dallund Slots CO₂ regnskab.

Dallunds Økosystem

For at understøtte visionen om at skabe en bæredygtig virksomhed, udvikler vi på et økosystem på Dallund. Økosystemet inkluderer foreløbig følgende:

  • 170 æbletræer – diverse blandede sorter, der naturligvis indgår i menuen.
  • Bistader med flittiger bier. Honningen indgår som en del af madlavningen på slottet.
  • Søen har mange gedder, og slottets gæster må gerne fiske. De mellemstore gedder kan indgå som en del af menuen, hvis man ønsker det.

Red Barnet sommerlejr

En uge i juli måned danner Dallund Slot rammen om en Red Barnet sommerlejr for børn og familier, der ellers ikke har mulighed for at komme på ferie. Social ansvarlighed går hånd i hånd med bæredygtighed og understøtter, at Dallund Slot arbejder målrettet med FNs Verdensmål.

Se donationserklæring for 2021 her

Se donationserklæring for 2022 her

 

Bæredygtigt
iværksætteri

Ejerkredsen bag Dallund Slot ser coronakrisen og dens efterfølgende ”new normal” som en mulighed for at etablere nye bæredygtige forretningskoncepter. Koncepterne vil blive afprøvet via ”sprints”. Et sprints forløb vil typisk vare tre måneder og indeholde en række veldefinerede milesten og afsluttes med en evaluering, hvis primære formål er at beslutte, hvorvidt projektet skal fortsætte som en selvstændig virksomhed.

Det er en forudsætning for alle koncepter, at de er baseret på en som minimum CO2-neutral forretningsmodel.

Dallund Castle galleri billede omgivelser 13

Sprint nr. 1

Reducer smittespredning med 3D print
Det første projekt – sprint nr. 1 – tog udgangspunkt i coronapandemien. Vores fokus var at udvikle 3D printede produkter til at reducere smittespredningen – eksempelvis ansigtsmasker samt greb og beslag til døre og skabe, hvor man bruger sin arm fremfor hånd til at åbne med.

Projektet er afsluttet. Læs mere på armtag.dk.

Sprint nr. 3

Bæredygtige fødevarer 

Fødevareproduktionen er, siden den industrielle revolution, blevet optimeret til at give det højeste udbytte på den korteste tid og til den lavest mulige pris. Der er ved denne masseproduktion gået på kompromis med kvalitet, næring og klimaet,for at opnå den lavest mulige produktionspris.

Vi vil udvikle økologiske og bæredygtige fødevarer – uden tilsætningsstoffer – og som understøtter en sund tarmflora.

Vi vil så vidt muligt bruge sjældne, nordiske sorter, der normalt ikke anvendes i fødevarer, for at understøtte et mere diversificeret fødevareindtag.

Der tages udgangspunkt i fermentering som den primære fremstillingsmetode, og vi vil hovedsageligt anvende lokalt producerede råvarer.

Projektet drives af Kristian Rasmussen

Sprint nr. 2

Modebranchens udfordring
Vores andet projekt – sprint nr. 2 – havde afsæt i modebranchens mange udfordringer, der for alvor har set dagens lys i forbindelse med coronakrisen. Særligt den “ikke bæredygtige” forretningsmodel, som næsten alle tøjbrands tager udgangspunkt i, må anses for at være problematisk. Derudover er der meget tøj, der produceres under uetiske forhold. Vi har derfor afsøgt mulighederne for at designe, producere og sælge CO2 neutralt tøj og sengetøj.

Projektet er afsluttet og solgt til designeren, der driver det videre. Læs mere på http://fartoej.com

 

 

 

Flere sprints 

 

Det er planen at yderligere ”sprints” skal startes op og vi er meget åbne overfor ideer i den forbindelse. Vi er også interesserede i at blive investorer i etablerede selskaber, hvis de som minimum er CO2 neutrale eller har planer om at blive det i den nærmeste fremtid. Kontakt endelig bjorn@trioline.com, hvis der er kommentarer eller spørgsmål til Bæredygtigt Iværksætteri.

Designed by fingerspitz*